Sin el voluntariado de un buen grupo de personas, que abocan ilusión, tiempo y responsabilidad, no sería posible la actividad de “Mans a les Mans”.

Josep Hortet i Gausachs (Presidente de la Fundación)

IMG_4239

Hazte voluntario/a, súmate a nuestro equipo!

 

Si estàs interessat a dedicar part del teu temps, il·lusió i experiència amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte!

 

Truca’ns:

932 237 923

 

Envia’ns un e-mail:

voluntariat@mansalesmans.org

 

Vine i coneixe’ns:

C/ Foc, 100 (08038 – Barcelona)

¿QUÉ PUEDES HACER COMO PERSONA VOLUNTARIA?

APOYO ESCOLAR

Ayuda a los niños/as y jóvenes cada tarde con aquellas asignaturas con las que tienen mayor dificultad.

CASALES Y COLONIAS

Acompaña a los niños/as, adolescentes y jóvenes que participan.

SOPORTE A LA ORGANIZACIÓN

Ayúdanos con las tareas administrativas, de gestión, comunicación, mantenimiento o informática.

¿SE TE ACUDE ALGUNA OTRA FORMA DE COLABORAR?

Ponnos a disposición tu talento!!!

TESTIMONIALES

Jo buscava poder col·laborar amb una associació amb impacte real sobre les persones. El que vaig trobar en la meva recerca és que en moltes ocasions el voluntariat es fa des de posicions massa allunyades dels receptors. Al Submarí, en canvi, he trobat un lloc del meu barri on el contacte és directe amb els joves i els resultats són tangibles i mesurables dia a dia. El que més m’agrada es pensar que els joves que venen al “Vols un cop de mà” ho fan voluntàriament, això és una gran motivació pels voluntaris que van a fer classes de reforç!

Ivó Valdivielso

“Quan em demanen que em presenti, el més habitual és que digui que soc periodista, un ofici que m’agrada moltíssim, encara que sigui precari per a tantes companyes i companys meus. Però, tot seguit, acostumo a destacar que soc voluntari d’El Submarí. Ah, i que m’agrada sortir en bici.

És important perquè porto 18 anys vinculat a aquest projecte i em sembla que, encara que només sigui per la quantitat de temps, ha marcat la meva vida.

I em refermo en el concepte ‘El Submarí’ quan pel carrer, a distància, com a mer observador, veig que una noia o un noi que va passar per aquí agafa el metro o el bus. I llavors imagino que anirà a estudiar o a treballar o a fer qualsevol altra cosa quotidiana que al meu entendre reflecteixen que ha tirat endavant.

Però pareu atenció, que aquest ‘tirar endavant’, tan normal, tan quotidià és una cosa extraordinària, que ens pertany, si més no una miqueta, a tots nosaltres.”

Francisco Durán Velasco

Durant molts anys vaig poder compartir l’experiència de ser membre, com a voluntària, de El Submarí en el seu reforç escolar i educatiu. Van ser uns anys de poder compartir tardes plenes d’activitat, de vegades amb “escapades” al patí per deixar córrer l’energia poc canalitzada i poder continuar la tarda.

Per què formar part d’aquest projecte? La meva resposta és clara: és un procés d’acompanyament amb els joves i infants que et permet aprendre cada dia. Acompanyament que ha de ser coherent i continuat en el temps. És un compromís.

De vegades, al finalitzar la tarda, cert desànim es feia present i et preguntaves com aconseguir arribar al jove i a l’infant, ja que alguns certament tenen un blindatge casi bé perfecte. També la resposta és clara, que no fàcil, creant aliances d’amor amb ells i per suposat amb el suport de l’equip professional. Arribar a la connexió que et permeti entendre què pensen i què estan sentint, enfortint el vincle des de l’amor, per poder mirar amb esperança el futur.

I aquesta esperança et porta dia a dia a voler estar més involucrat amb el projecte, per què és necessari, per què tothom d’una manera o una altra hem estat acompanyats en el nostre procés de vida i ara és el moment del teu compromís, de retornar el que nosaltres mateixos hem rebut temps enrere. Així que si estàs valorant formar part d’aquest projecte, ja has començat el camí de dir Sí! Sí al compromís. Sí des de la teva realitat. Sí al Submarí!

La sorpresa vindrà amb el pas dels dies en que t’adonaràs que formar part d’aquest projecte és un regal que avui està a les teves mans.

Sonia Baltasar

Com a voluntària he pogut comprovar l’efectivitat de l’acompanyament escolar. Les nenes i els nens, quan tenen a prop algú en qui confien, se senten segurs, perden la por a equivocar-se i, per tant, són més lliures per pensar.
Anar superant reptes els estimula a treballar i els augmenta l’autoestima. Ho demostren amb un gest amable o un somriure. És molt gratificant!

Sílvia Ortega

Com a professional he trobat l’oportunitat de conèixer a d’altres que, com jo, s’esforcen a diari per tal de dur a terme un projecte de millora social, oferint les eines adequades als infants i dins d’un barri del que som i ens sentim part.

Sabem, doncs, que tenim la meravellosa tasca de prendre part activa dins la ineludible missió de millorar la societat. Una societat errant i ferida. I per fer-ho, res millor que començar des de baix, des de l’esglaó més primitiu i a l’hora essencial: l’educació als infants.

Només amb una educació erigida sobre valors com la solidaritat, la igualtat i la llibertat aconseguirem el nostre propòsit: construir entre tots i totes una societat millor, crítica, conscienciada i justa. És un privilegi disposar de l’oportunitat de veure créixer somnis i somriures dia rere dia.

Javier Osorio

¿Qué significa para el barrio y a las familias el “Submarí”?

Bueno, en principio yo diría que el submarí… que es un barco que va debajo del mar, para nosotros particularmente ha estado como una gran estrella, un submarí que ha conseguido que salgamos a flote.

Es una entidad la cual piensa y actúa para los niños (petits) y adolescentes con mucha capacidad, profesionalidad y con unos valores humanos muy positivos; en aprendizajes escolares, refuerzos y escala de valores, actividades, psicòlogos… cursos para adultos.

Día a día vas notando cambios positivos en “esas” personitas que van creciendo… y en el ambiente familiar.

“Submarí” en el barrio…tenemos una gran estrella que nos guía a las familias en todo momento. Todos los barrios tendrían que ser tan afortunados.

Núria Flamarich