Sense el voluntariat d’un bon grup de persones, que hi aboquen il·lusió, temps i responsabilitat, no seria possible l’activitat de “Mans a les Mans”.

Josep Hortet i Gausachs (President de la Fundació)

voluntariat

Fes-te voluntari/a, suma’t al nostre equip!

 

Si estàs interessat a dedicar part del teu temps, il·lusió i experiència amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte!

 

Truca’ns:

932 237 923

 

Envia’ns un e-mail:

voluntariat@mansalesmans.org

 

Vine i coneixe’ns:

C/ Foc, 100 (08038 – Barcelona)

QUÈ POTS FER COM A PERSONA VOLUNTÀRIA?

SUPORT ESCOLAR

Ajuda als infants i joves cada tarda amb aquelles assignatures amb les que tenen major dificultat.

CASALS I COLÒNIES

Acompanya als infants, adolescents i joves que hi participen.

SUPORT A L’ORGANITZACIÓ

Ajuda’ns amb tasques administratives, de gestió, comunicació, manteniment o informàtica.

SE T’ACUDEIX ALGUNA ALTRA MANERA DE COL·LABORAR?

Posa’ns a disposició el teu talent!!!

TESTIMONIALS

Com a voluntària he pogut comprovar l’efectivitat de l’acompanyament escolar. Les nenes i els nens, quan tenen a prop algú en qui confien, se senten segurs, perden la por a equivocar-se i, per tant, són més lliures per pensar.
Anar superant reptes els estimula a treballar i els augmenta l’autoestima. Ho demostren amb un gest amable o un somriure. És molt gratificant!

Sílvia Ortega

Durant molts anys vaig poder compartir l’experiència de ser membre, com a voluntària, de El Submarí en el seu reforç escolar i educatiu. Van ser uns anys de poder compartir tardes plenes d’activitat, de vegades amb “escapades” al patí per deixar córrer l’energia poc canalitzada i poder continuar la tarda.

Per què formar part d’aquest projecte? La meva resposta és clara: és un procés d’acompanyament amb els joves i infants que et permet aprendre cada dia. Acompanyament que ha de ser coherent i continuat en el temps. És un compromís.

De vegades, al finalitzar la tarda, cert desànim es feia present i et preguntaves com aconseguir arribar al jove i a l’infant, ja que alguns certament tenen un blindatge casi bé perfecte. També la resposta és clara, que no fàcil, creant aliances d’amor amb ells i per suposat amb el suport de l’equip professional. Arribar a la connexió que et permeti entendre què pensen i què estan sentint, enfortint el vincle des de l’amor, per poder mirar amb esperança el futur.

I aquesta esperança et porta dia a dia a voler estar més involucrat amb el projecte, per què és necessari, per què tothom d’una manera o una altra hem estat acompanyats en el nostre procés de vida i ara és el moment del teu compromís, de retornar el que nosaltres mateixos hem rebut temps enrere. Així que si estàs valorant formar part d’aquest projecte, ja has començat el camí de dir Sí! Sí al compromís. Sí des de la teva realitat. Sí al Submarí!

La sorpresa vindrà amb el pas dels dies en que t’adonaràs que formar part d’aquest projecte és un regal que avui està a les teves mans.

Sonia Baltasar

Razones (erróneas) para ser voluntario:

1. Creer que tú solo podrás cambiar el mundo (demasiado ambiciosa)

2. Creer que podrás cambiar la vida de nadie (demasiado egocéntrica)

3. Autosentirte solidario y comprometido (demasiado narcisista, sobre todo si caes en la trampa de sentirte superior a los que no lo hacen)

4. Suplir carencias propias (no solucionas lo uno y puedes estropear lo otro)

Yo ya he hecho la parte más difícil. Ahora te toca a ti: si tienes cualquier otra razón que sea sólo tuya y sincera, ¡adelante! La mía sigue siendo esta: forma parte de algo y de la vida de alguien.

Francisco Durán Velasco

Jo buscava poder col·laborar amb una associació amb impacte real sobre les persones. El que vaig trobar en la meva recerca és que en moltes ocasions el voluntariat es fa des de posicions massa allunyades dels receptors. Al Submarí, en canvi, he trobat un lloc del meu barri on el contacte és directe amb els joves i els resultats són tangibles i mesurables dia a dia. El que més m’agrada es pensar que els joves que venen al “Vols un cop de mà” ho fan voluntàriament, això és una gran motivació pels voluntaris que van a fer classes de reforç!

Ivó Valdivielso